•  

Usability scoort

25 July 2014

U wilt graag meer effect van uw online aanwezigheid? Zorg van voor een gebruiksvriendelijke website. Vanuit uw online doelstellingen werken we gericht aan meer resultaat. Samen met uw doelgroep(en) komen we tot de meest effectieve aanpassingen.

Gebruikersanalyse

Uw bezoeker staat centraal bij het verbeteren van uw website. Als de gebruiksvriendelijkheid optimaal is, kunt u rekenen op maximale conversie. Het hoogste rendement van uw marketing inspanningen behaalt u met een gebruiksvriendelijke website. Realimpact werkt met een aantal tools om aan de gebruiksvriendelijkheid van uw site te werken.

Expert review website
Met ons specialisme kunnen we in een overzichtelijke periode uw site onderwerpen aan een expert review. De opbrengst is een lijst met verbeterpunten die veelal bestaan uit quick wins. Met een geringe investering gaat uw site beter presteren.

Gebruikersonderzoek
Een vervolg op een expert review is een gebruikersonderzoek. Hierbij testen we mensen uit uw doelgroep op uw site.

Persona’s
Het werken met persona's levert extra inzichten in omdat een doelgroep nooit uit slechts één groep mensen bestaat. Een persona is een vertegenwoordiger van elke doelgroep van uw organisatie. Persona's hebben verschillende kenmerken, eigenschappen, wensen en eisen.

Gebruikersdoelen
We bepalen de indeling en inhoud van uw website aan de hand van de volgende elementen. We brengen in kaart welke vragen, wensen en doelen een bezoeker in combinatie met uw product of dienst heeft. Daarbij stellen we de wensen van de doelgroep centraal om zo alle mogelijke vragen boven tafel te krijgen.

Zoekwoordanalyse
Door middel van een zoektermanalyse achterhalen we de meest gebruikte zoekwoorden van uw (potentiële) gebruikers. Deze kunnen in de tekst en in de navigatie worden gebruikt. Zo weten we vooraf welke termen belangrijk zijn voor de optimalisatie van de website.

Verbeterslag
Nadat duidelijk is wie uw doelgroepen zijn en welke wensen zij hebben, kunnen we uw site toetsen. Afhankelijk van de insteek van het project (quick wins, verbeteren of vernieuwen) bepalen we scope. We laten u in dit stadium graag succesvolle toepassingen uit andere projecten zien.

Visuele aanpassingen
Na uw website toets hebben we zicht op de te verbeteren elementen. Afhankelijk van de impact wordt bepaald hoe we de verbeteringen kunnen doorvoeren. Kleine wijzigingen kunnen direct in uw live omgeving worden doorgevoerd.

Concepttest
Wij denken dat je niet vroeg genoeg kunt starten met testen. De ervaring leert dat uw doelgroep graag wordt gehoord als het gaat over online wensen en verwachtingen. In de praktijk is dit ook de meest economische aanpak. Problemen en kansen worden vroegtijdig gesignaleerd, nog voor de technische realisatie.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat Realimpact op het vlak van gebruiksvriendelijkheid voor u kan betekenen? Laat dan hier uw gegevens achter zodat we vrijblijvend contact met u op kunnen nemen. Nieuwsgierig wie u voorgingen? Raadpleeg hier een selectie van onze referenties.


Referenties

marte
"De samenwerking is PARSHIP zeer goed bevallen. Het project is professioneel opgepakt en we zijn voorzien van deskundig advies over de gehele linie."
- Marte Arink, Parship

Onze specialisten

Ina Lambrecht
Social Media Expert
ina
Realimpact BV
Louise Michelstraat 4
6843TB Arnhem
Tel: 026-2100.202
KvK: 56362129

Realimpact DE
Hauptstrasse 22
39393 Gunsleben
Duitsland
Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement | Copyright © Realimpact BV