•  

Werken met Wordpress

5 November 2012

Om goedkoop en snel een website te maken zijn er een aantal populaire open source Content Management Systemen (CMS). Wordpress is de populairste.

 

Wordpress

In 2003 is Wordpress ontstaan toen het bloggen populair werd. Er was een systeem nodig dat snel berichten/artikelen kon plaatsen op een website. Door de eenvoud van de interface van Wordpress steeg de populariteit aanzienlijk. Op het Internet is op dit moment 17% van de websites gemaakt met Wordpress en dit percentage neemt nog steeds toe.

De mogelijkheid om gemakkelijk plugins te installeren voor extra functionaliteiten en de open structuur van het systeem zorgen ervoor dat veel mensen voor Wordrpess kiezen. Grote bedrijven als Ford en Sony maken gebruik van Wordpress om te bloggen over de nieuwe producten en informatie. Er zijn duizenden gratis Wordpress plugins die gebruikt kunnen worden om de website nieuwe functionaliteiten te geven.

Met Wordpress is er de mogelijkheid om meerdere websites te beheren vanuit één CMS login. Het systeem is overzichtelijk. Dit zorgt ook voor de beperking van het systeem. Het aanbieden van downloads of maken van formulieren loopt nog niet altijd even soepel en is een aandachtspunt. Wordpress is minder geschikt voor portals, Intranetten of een uitgebreide community. De functionaliteiten hiervoor zijn nog te beperkt.

De ontwikkeltijd van Wordpress is zeer kort door het grote aantal templates dat beschikbaar is en de gemakkelijke installatie van Wordpress. Het gebruikersgemak is zeer gemakkelijk door de open structuur. Wordpress is het best te gebruiken voor een overzichtelijke bedrijfsmatige website.

Werken met Wordpress (PDF)

U kunt het pdf handboek 'Werken met Wordpress' downloaden zodat u alles op uw gemak kan nalezen. In het handboek treft u onder andere een stap-voor-stap beschrijving van de handelingen met plaatjes.


Referenties

marte
"De samenwerking is PARSHIP zeer goed bevallen. Het project is professioneel opgepakt en we zijn voorzien van deskundig advies over de gehele linie."
- Marte Arink, Parship

Onze specialisten

Sheldon Isenia
Usability Tester
sheldon
Realimpact BV
Louise Michelstraat 4
6843TB Arnhem
Tel: 026-2100.202
KvK: 56362129

Realimpact DE
Hauptstrasse 22
39393 Gunsleben
Duitsland
Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement | Copyright © Realimpact BV