•  

Wat is een expert review?

17 October 2012

Een expert review is een analyse van de gebruiksvriendelijkheid van uw website. Door middel van een expert review worden de problemen in kaart gebracht. Met de uitkomst van de analyse wordt er een advies en verbeter voorstel gegeven.

Hoe eerder een expert review uitgevoerd wordt, hoe eerder de problemen naar voren komen en kunnen worden aangepast. Dit scheelt tijd en geld.

Werkwijze
Er kan op verschillende momenten een expert review worden ingezet. Dit kan zijn in het begin van het project tijdens het schetsen, tijdens het ontwerpen of tijdens het bouwen van de applicatie of website. Een expert review richt zich op een aantal belangrijke punten van een website of applicatie. Namelijk:

 

  • De content (inhoud, opbouw, taalgebruik en tekst)

  • Het ontwerp van de website

  • De structuur en navigatie

  • De volgorde van de informatie en vindbaarheid (de flow)

  • De formulieren

 

De bevindingen van de expert review zullen worden opgenomen in een rapport met daarin het advies, suggesties en aanbevelingen. Daarnaast kan de expert review opgenomen worden zodat te zien en horen is wat er geanalyseerd is.

Nieuwsgierig hoe dit er in de praktijk uit ziet? Bekijk (een fragment van) een expert review in het Engels hier.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Over de auteur

Gerbrand van Barneveld: Als adviseur houd ik me bezig met online vraagstukken rondom non-profit marketing en communicatie. Wil je meer effect bereiken met je website? In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan bij kennisintensieve organisaties. Of het nou gaat om het opzetten van een content strategie of het optimaliseren, inrichten en analyseren van Google tools. Ik ben enthousiast over mijn vakgebied en probeer dit ook over te brengen tijdens mijn projecten. Meer over mij is op mijn LinkedIn profiel te vinden.


Referenties

marja
"Het verbetertraject van onze corporate website Movisie.nl was een hele uitdaging. Mede dankzij de inbreng van Realimpact zijn er grote stappen gemaakt en kunnen we er weer een hele tijd tegenaan."
- Marja van Middelaar, MOVISIE

Onze specialisten

Neha - Judith Herbrink
Adviseur Online Strategie
neha judith
Realimpact BV
Louise Michelstraat 4
6843TB Arnhem
Tel: 026-2100.202
KvK: 56362129

Realimpact DE
Hauptstrasse 22
39393 Gunsleben
Duitsland
Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement | Copyright © Realimpact BV