•  

Vacature plugins voor WordPress

21 November 2012

Wordpress wordt door steeds meer bedrijven gebruikt om zich zelf op het internet te presenteren. Met Wordpress is het nu mogelijk om gemakkelijk vacatures te plaatsen. Wij hebben een aantal plugins voor u vergeleken.

Met deze plugins is het zelfs mogelijk om een hele vacaturesite te maken. Vanaf heden kunnen uitzendbureau's en detacheringsbedrijven dus ook gebruik maken van Wordpress. Het is een goedkope en snelle manier voor het plaatsen van vacatures. Voor non-profit organisaties is dit ook een goed alternatief. Ze hoeven geen grote investeringen te doen maar kunnen wel vacatures plaatsen om vrijwilligers aan te trekken voor de non-profit organisatie.

Er zijn gratis plugins maar ook betaalde plugins waarmee je vacatures kunt plaatsen op je WordPress website. In dit artikel zullen twee gratis plugins besproken worden.

Job Manager

Met deze populaire gratis plugin kunnen bedrijven vacatures beheren. Werkzoekenden kunnen op de WordPress website online solliciteren voor de vacature. Het ondersteunt alle functies die je nodig hebt voor het beheren van de vacatures. Een aantal voordelen van deze plugin zijn:

  • Iconen kunnen gebruikt worden om vacatures op te laten vallen.
  • Velden aanpassen om specifieke informatie over de vacature te kunnen plaatsen.
  • Vacatures kunnen in meerdere categoriën worden geplaatst.
  • Eenvoudig beheer voor het bewerken, aanpassen en creëeren van een vacature.
  • Met behulp van het aanvraag formulier kunnen werkzoekenden reageren op de vacature en uploaden van een CV.

Job Manager door SmartRecruiters

Deze gratis plugin van SmartRecruiters is een eenvoudige manier om solicitanten te beheren en vacatures te plaatsen. Het is niet alleen mogelijk om een pagina te maken met alle vacatures, maar de vacatures kunnen ook geplaatst worden in een widget zodat de vacatures geplaatst kunnen worden in een sidebar of footer. De laatst geplaatste vacatures zullen daardoor altijd zichtbaar zijn. Een aantal andere voordelen van deze plugin:

  • Er kan geslecteerd worden op locatie. Een bedrijf met meerdere locaties kan daardoor aangeven voor welke locatie de vacature is.
  • Mogelijkheid om aan te geven wanneer de vacature weer van de website gehaald kan worden of worden geplaatst.
  • Gemakkelijk de vacatures plaatsen op je social media kanalen als LinkedIn, Facebook en Twitter.
  • Het solicitatieformulier kun je aanpassen aan de informatie dat het bedrijf wil hebben.
  • Het is mogelijk om CV up te loaden en te bekijken.

Naast deze twee plugins zijn er meerdere gratis plugins voor vacatures. Er zijn ook betaalde plugins. Het verschil is dat deze veel uitgebreider zijn en vooral bedoeld zijn voor uitzendbureau's. Voor bedrijven zijn de gratis plugins een goede uitkomst om vacatures op de website te kunnen plaatsen.

Over de auteur

Drs. Gerbrand van Barneveld: Als adviseur houd ik me bezig met online vraagstukken rondom non-profit marketing en communicatie. In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan bij internet projecten met een ideële doelstelling. Of het nou gaat om het opzetten van een content strategie, het invullen van betaalde advertentiecampagnes of het optimaliseren, inrichten en analyseren van uw website. Ik ben enthousiast over mijn vakgebied en breng dit ook over in het contact met klanten. Meer over mij is op mijn LinkedIn profiel te vinden.


Referenties

marja
"Het verbetertraject van onze corporate website Movisie.nl was een hele uitdaging. Mede dankzij de inbreng van Realimpact zijn er grote stappen gemaakt en kunnen we er weer een hele tijd tegenaan."
- Marja van Middelaar, MOVISIE

Onze specialisten

Rietje Plugge
SEO Tekstschrijfster
rietjeplugge
Realimpact BV
Louise Michelstraat 4
6843TB Arnhem
Tel: 026-2100.202
KvK: 56362129

Realimpact DE
Hauptstrasse 22
39393 Gunsleben
Duitsland
Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement | Copyright © Realimpact BV