•  

Ideale afmeting Facebook foto

19 March 2013

Op zoek naar de ideale afmeting voor Facebook foto’s? Lees dan verder en download de handige ideale afmeting Facebook foto templates.

De ideale afmeting Facebook foto

Foto’s delen op je Facebook tijdlijn valt goed onder fans. Je deelt dus waarschijnlijk graag en regelmatig foto’s op Facebook. Een aantal afmetingen zijn daarbij handig om in gedachten te houden. Het formaat op de Facebook tijdlijn is: 403 bij 403 pixels. Foto’s met dit formaat worden geheel weergegeven. Grotere foto’s kun je verschuiven, zodat het juiste gedeelte zichtbaar is. Het maximale uploadformaat in Facebook is 2048 bij 2048 pixels. De ideale afmeting Facebook foto op je tijdlijn is maximaal 960 pixels breed en 720 pixels hoog.

De ideale afmeting Facebook mijlpaalfoto

Een Facebook mijlpaal kun je aanmaken voor een belangrijke gebeurtenis. De bekendste is de standaard mijlpaal voor de oprichting van je organisatie. Berichten die met een ster worden uitgelicht hebben dezelfde afmetingen. Het beeld in deze berichten word geschaald. De ideale afmeting voor de Facebook foto’s is 843 pixels breed en 403 pixels hoog.

Overige ideale afmetingen Facebook

Er zijn nog veel meer afbeeldingen die op Facebook voorkomen. De volgende worden door organisaties regelmatig gebruikt en zijn handig om te hebben:

  • De ideale afmeting voor de Facebook applicatiefoto is 111 pixels breed en 74 pixels hoog.
  • Facebook applicaties zijn maximaal 810 pixels breed. Er is geen maximale hoogte.
  • Facebook preview foto van gedeelde links zijn 90 bij 90 pixels.
  • Facebook advertentiefoto’s zijn 110 pixels breed en 80 pixels hoog en maximaal 5 MB.
  • Video’s mogen maximaal 1025 MB groot zijn en 20 minuten duren.

Geheugensteuntje als extra

Al deze afmetingen vergeet je natuurlijk snel. Het is niet handig ze steeds opnieuw te moeten opzoeken in Google. Daarom hebben we een geheugensteuntje voor je gemaakt. Een soort spiekbrief met daarop alle veelvoorkomende afmetingen van Facebookfoto’s. Zo hoef je nooit meer je hersens te pijnigen zoeken en uitproberen.

Na het lezen van deze blog wordt je Facebook leven hopelijk een stukje makkelijker. Vergeet niet: Facebook is all about fun. Dus gebruik het template en de spiekbrief en leef je uit! Op naar een heleboel mooie Facebook foto’s!

Ideale Facebook omslagfoto template

Download het ideale Facebook omslagfoto template en kom tot uw professionele bedrijfspagna op Facebook.


Referenties

marja
"Het verbetertraject van onze corporate website Movisie.nl was een hele uitdaging. Mede dankzij de inbreng van Realimpact zijn er grote stappen gemaakt en kunnen we er weer een hele tijd tegenaan."
- Marja van Middelaar, MOVISIE

Onze specialisten

Kim Raven
Online Tekstschrijver
Kim Raven
Realimpact BV
Louise Michelstraat 4
6843TB Arnhem
Tel: 026-2100.202
KvK: 56362129

Realimpact DE
Hauptstrasse 22
39393 Gunsleben
Duitsland
Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement | Copyright © Realimpact BV