•  

Hoe toon je de bezoekers de juiste websiteversie?

17 May 2023

Veel websites hebben tegenwoordig een desktopversie en een mobiele versie. Dat is natuurlijk gebruiksvriendelijk voor de klant, maar ook is het gunstiger voor de SEO. Het probleem is dat niet altijd de juiste versie wordt weergegeven. De desktopversie wordt bijvoorbeeld weergegeven op een mobiel apparaat, terwijl er toch ook al een mobiele versie van de website is.

Hoe dit kan worden voorkomen, beschrijven we in dit blog. We gaan er hierbij wel al vanuit dat je een website hebt die geschikt is voor mobiele apparaten.

Automatische redirect
Een manier om een bezoeker de juiste websiteversie te tonen is door middel van een omleiding (URL redirection). Stel een bezoeker komt met een zoekopdracht via een mobiel apparaat op een website terecht. Via een automatische redirectinstelling wordt de bezoeker dan als een mobiele zoeker herkend, en krijgt de mobiele websiteversie te zien. Een mobiele URL herken je aan de letter m. voor de domeinnaam.
Voor de technici onder ons: een automatische redirect kan worden ingesteld via http-of Javascript omleidingen.
Voor de niet-technici: er bestaan heel veel plug-ins die je kunt toevoegen aan een CMS waarmee je eenvoudig een bezoeker naar de URL van de juiste websiteversie kunt omleiden. Ook voor WordPress bijvoorbeeld.

Dezelfde spelregels voor mobiele websiteversie
We kunnen het niet vaak genoeg herhalen, maar ook voor een mobiele websiteversie geldt dat een ‘mobiele zoeker’ op de landingspagina terecht moet komen die overeenkomt met zijn zoekopdracht, en niet op de startpagina van de website. Dus zoekt hij op ‘tennisschoenen’ zorg er dan ook voor dat hij via de juiste redirect op de gewenste pagina terecht komt. Laat hem niet verdwalen, maar converteren!

Bestaan er ook eenvoudigere manieren?
Het kan natuurlijk zijn dat je bovenstaande wat te ingewikkeld vindt klinken, en dat je daar eigenlijk niet teveel tijd aan wilt besteden. Om je mobiele klanten (en dat zijn er heel veel tegenwoordig) toch tegemoet te komen, kun je natuurlijk ook het simpele responsive webdesign toepassen. Met responsive webdesign wordt je website in iedere schermafmeting passend getoond.

Succes.

Over de auteur
Rietje Plugge (Linkedin profiel) schrijft als SEO tekstschrijver bij Realimpact en blogt over ontwikkelingen op het vlak van zoekmachine optimalisatie en content marketing.


Referenties

Maximumbeauty
"Wij krijgen door de inzet van Realimpact maandelijks nieuwe klanten binnen. Wij zijn zeer tevreden met de inzet en betrokkenheid van onze adviseur. Helder, meedenkend, transparant en zakelijk!"
- Schoonheidssalon Maximum Beauty, Rotterdam

Onze specialisten

Gerbrand van Barneveld
Adviseur Internet Strategie
gerbrand van Barneveld 300x201
Realimpact BV
Louise Michelstraat 4
6843TB Arnhem
Tel: 026-2100.202
KvK: 56362129

Realimpact DE
Hauptstrasse 22
39393 Gunsleben
Duitsland
Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement | Copyright © Realimpact BV