•  

Facebook Graph Search

16 January 2013

Facebook komt met 'Facebook Graph Search', een nieuwe feature waarmee je in de interesses, locaties en foto's van je vriendenkring kunt zoeken.

Met Facebook Graph Search biedt het social media platform een alternatief voor zoekmachines zoals Google. Facebook streeft daarbij naar een vervanging voor zoekopdrachten zoals restaurant aanbevelingen, reisadvies, welke boeken te lezen of naar welke muziek te luisteren.

Facebook Graph Search: hoe werkt het?
De nieuwe tool biedt antwoord op vragen door je netwerk van vrienden te doorzoeken en bijvoorbeeld na te gaan welk restaurant zij leuk vinden in een bepaalde buurt. Het restaurant dat het meeste likes en comments gekregen heeft zal bovenaan staan in de lijst met resultaten.

De nieuwe Facebook Graph Search kan je ook gebruiken om nieuwe connecties te vinden: ben je op zoek naar mannen tussen de 35 en 40 jaar oud met een interesse in wielrennen? Ook zo'n zoekopdracht is gemakkelijk te beantwoorden met Facebook Graph Search. De nieuwe functie valt volgens Facebook binnen de geldende privacy regels, aangezien de huidige settings gerespecteerd worden.

Dit nieuwe initiatief van Facebook is een strategie om bezoekers vast te houden. In het laatste jaar daalde het aantal Facebook gebruikers licht, en stagneerde het gemiddelde aantal vrienden per gebruiker. Met deze nieuwe functionaliteit hoopt Facebook het sociale netwerk nieuw leven in te blazen. 

Zo begeven Google en Facebook zich steeds meer in elkaars vaarwater. Google kwam eerder met Google+, een duidelijke aanval op het marktaandeel van Facebook. Nu slaat Facebook terug met de Graph Search, die met de uitbreiding een flinke hap uit het zoekmachine verkeer hoopt te nemen.


Referenties

rienk
"Na verloop van tijd kwamen er vanuit het online kanaal meer en meer leads binnen. Naast een toename in volume merken we dat gedurende de periode ook de kwaliteit toenam. Een goede investering zonder al te veel overbodige poespas."
- Zeilmakerij Buitink, Duiven

Onze specialisten

Juul Dijkhuis
Financieel blogger
juul dijkhuis
Realimpact BV
Louise Michelstraat 4
6843TB Arnhem
Tel: 026-2100.202
KvK: 56362129

Realimpact DE
Hauptstrasse 22
39393 Gunsleben
Duitsland
Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement | Copyright © Realimpact BV