•  

Effectief te werk met SEO

17 May 2023

Iedere website beheerder die zich bezighoudt met SEO, wil natuurlijk direct resultaat zien van de inspanningen. Maar dat werkt helaas niet zo. Een effectief SEO-proces vereist geduld, consistentie en doorzettingsvermogen. Alleen dan neemt de kans toe dat er langdurige resultaten worden geboekt. Hieronder leggen we je uit waarom.

Geduld is een schone zaak
Zoals je in onze eerdere blogs kunt lezen, bestaan er veel SEO-technieken die je kunt toepassen. Elke techniek vereist een andere handelswijze. En voordat je deze toepast, heb je als het goed is eerst ook nog een zoekwoordanalyse gemaakt. De technieken bieden niet binnen een paar dagen/weken gegarandeerd resultaat. Zeker niet als je het volgens de regels doet (zie: Spam in de zoekmachineoptimalisatie) of als je bijvoorbeeld net begint met een nieuwe website. Waarom niet? Enkele voor de hand liggende redenen zijn:

  • de concurrentie is groot;
  • er bestaat al een aantal ‘grote jongens’ die al langer effectief SEO toepast, en die hun toppositie niet snel meer uit handen geeft;
  • je hebt simpelweg nog te weinig factoren geoptimaliseerd.

Consistentie
Consistentie is eveneens een sleutelfactor binnen het SEO-proces. Optimaliseer je bijvoorbeeld een afbeelding door de alt-tag juist in te vullen, doe hetzelfde dan consequent bij alle andere afbeeldingen. Of zorg ervoor dat je interne linkstructuur in orde is, door zorgvuldig iedere webpagina af te gaan in plaats van slechts enkele. Kortom: optimaliseer iedere webpagina op dezelfde consistente manier, en neem daar de tijd voor.

Doorzettingsvermogen
Natuurlijk kost het behalen van het gewenste resultaat veel tijd. We kunnen ons voorstellen dat je na al het werk resultaat wilt zien. Maar doorzettingsvermogen is onmisbaar. Geef dus niet op, maar ‘blijf vooral doorgaan’ zoals Barry Stevens het zo mooi kon verwoorden. Misschien kun je SEO-optimalisatie wel vergelijken met een topsport. Topsporters moeten uiteindelijk ook geduld uitoefenen bij het behalen van hun langetermijndoel. En terwijl ze daar lang naar toe werken, krijgen ook zij eventueel te maken met tussentijdse frustraties en teleurstellingen. Dat hoort er nu eenmaal bij. Zie je de gelijkenis?

Een stappenplan helpt
Het doel van dit blog is niet om je te ontmoedigen, maar om je te helpen. Don’t panic! Laat je niet verleiden door ‘SEO-consultants’ die jou beloven en garanderen dat jouw website in no-time een hoge positie in de organische resultaten behaalt. Het kan dan bijna niet anders, dat dit niet volgens het boekje gebeurt. Bovendien loop je nog de kans om met een Google Penalty te maken te krijgen als je je bezighoudt met black-hat-SEO. Werk doel- en conversiegericht met een stappenplan. Stippel je eigen strategie systematisch uit. Realimpact heeft veel tips en adviezen beschreven. Lees die rustig eens door. Ook Google helpt je hiermee op weg.

Veel succes!

Bron: Dutchcowboys en Google

Rietje Plugge (Linkedin profiel) schrijft als SEO tekstschrijver bij Realimpact en blogt over ontwikkelingen op het vlak van zoekmachine optimalisatie en content marketing.

Referenties

rienk
"Na verloop van tijd kwamen er vanuit het online kanaal meer en meer leads binnen. Naast een toename in volume merken we dat gedurende de periode ook de kwaliteit toenam. Een goede investering zonder al te veel overbodige poespas."
- Zeilmakerij Buitink, Duiven

Onze specialisten

Ina Lambrecht
Social Media Expert
ina
Realimpact BV
Louise Michelstraat 4
6843TB Arnhem
Tel: 026-2100.202
KvK: 56362129

Realimpact DE
Hauptstrasse 22
39393 Gunsleben
Duitsland
Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement | Copyright © Realimpact BV